Forse Kostenbesparing - Mensa Heating

Mensa Heating producten, zoals de Vireoo Pro en de Statio, verfraaien niet alleen uw terras, u bespaart ook nog eens fors op uw kosten!! 

De Mensa Heating producten hebben lage wattages. Desondanks leveren ze warmte die vergelijkbaar is met 3x zoveel energie als dat gevraagd wordt. Oftewel, een Vireoo Pro met 400W infrarood kwartselement levert een warmte die vergelijkbaar is met (plm.) 1200W!! Hoe? Dit komt door de wereldwijd gepatenteerde bipolaire lamphouder, een ontwikkeling van Mensa Heating.

En ondanks deze 1200W "gevoelswaarde" is het infrarood element 100% veilig door de eveneens gepatenteerde SAFE TOUCH® technologie! Klanten kunnen zich niet verbranden, kinderen kunnen rustig rondkruipen en ook regen is geen probleem! 

 

Matrix afbeelding op maat

 

 

  

 

 

Door de lage wattages gebruiken de Mensa Heating producten weinig stroom. En dat is gunstig voor de energierekening! Als we de kostprijs per uur van een Vireoo Pro eens afzetten tegen de kostrpijs per uur van een klassieke (professionele) gasverwarmer voor terras, dan kom je op een verrassende uitkomst. We hebben in dit voorbeeld een aanname gedaan van 600 terrasuren per jaar dat verwarming wenselijk is. Kijk voor een uitgebreidere toelichting maar eens naar deze horecapresentatie

Uiteraard kan een klassieke gasterrasverwarmer in ieder geval 4 terrastafels verwarmen (geplaatst in het midden). Dus is het in een vergelijk eerlijk om de kosten per uur af te zetten tegen de kosten van 4 Vireoo Pro tafels. Maar zelfs dan nog vallen de resultaten van de 4 Vireoo's (totaal € 0,72) zeer gunstig ten opzichte van de gasverwarming (€ 1,09). En dan hebben we het nog niet eens over de verschillen in uitstoot van CO2!!