Over Mensa Heating - Mensa Heating

De oorsprong van Mensa Heating ligt in Denemarken. Een jonge student, genaamd Stig Bloch, bedacht ergens in 2005 tijdens een van zijn (vele) terrasbezoeken dat er toch een betere manier te bedenken viel voor het warm houden van benen en voeten dan de obligate dekentjes die de horecaondernemers overigens met de beste bedoelingen uitdeelden. Zo ontstond het idee om tafel-onderstellen te ontwikkelen met ingebouwde (veilige) infrarood verwarmingselementen.

De naam Mensa Heating werd bedacht, een bedrijf opgericht en met subsidie en ondersteuning van de Deense overheid werden in de loop der jaren de ideeën verder uitgewerkt alswel de eerste (ruwe) producten verder verfijnd. De bekende Deense ontwerper Mikael Mammen werd in de arm genomen voor het design en onder zijn leiding werden de Mensa Heating producten tijdloos, en passend in elk in- en exterieur ontworpen!

Enkele jaren geleden verzelfstandigde Mensa Heating Denemarken zich volledig door de Deense overheid als aandeelhouder uit te kopen. Daarna ging het snel. De producten waren klaar om de (internationale) markt te bestormen. De commerciële uitrol werd een feit. Prijzen en Nominaties werden in diverse landen gewonnen, waaronder de European Business Award, de Horecatel Innovatieprijs in België, enzovoorts. Kijk voor een overzicht maar eens op onze internationale Mensa Heating website.  

Mensa Heating Nederland BV is de officiële importeur/distributeur van Mensa Heating voor Nederland en België.

Mensa Heating Nederland BV is een zusterorganisatie van Hugro Technics Apeldoorn, specialist in (onder andere) infrarood warmtepanelen.