Doordachte technologie - Mensa Heating

De Mensa Heating technologie is doordacht en efficiënt. De kracht van de werking zit hem grotendeels in de gegenereerde warmte die direct en zonder noemenswaardig verlies naar de ontvanger gaat.

In plaats van dat de warmte van boven naar beneden gaat, zoals bij klassieke terrasverwarmers, wordt de warmte beneden bij de benen, voeten en onderlichaam gegenereerd. En juist het onderlichaam absorbeert de warmte zeer goed en effectief, waardoor het gehele lichaam aangenaam wordt verwarmd. En infrarood verwarmt objecten (dus ook mensen) en niet de lucht. Dus er gaat van de gegenereerde warmte vrijwel niets verloren.

HOE HET WERKT? 
Het menselijk lichaam werkt zo, dat op het moment dat er afkoeling plaats vindt, de vitale organen als eerste warm gehouden worden door daar extra bloed naar toe te sturen. De reactie in ons lichaam is dat er minder bloed naar onze ledematen gaan, met name onze grootste ledematen (de benen inclusief voeten) en armen (plus handen). Vandaar dat onze benen en armen bij toenemende koude als eerste koud aanvoelen. 

Cartoon 2 Vireoo bewerkt

 

 

 

Het infrarood warmte-element voor de Vireoo is speciaal ontworpen om onder het tafeblad de aangename warmte naar het onderlichaam te brengen, waardoor de bloedcirculatie goed op gang blijft en het hele lichaam zich aangenaam en op natuurlijke wijze verwarmd voelt. Dus: Mensa Heating producten zijn ontworpen en ontwikkeld in dienst van onze lichaamswerking.